Destinacije

Fruška gora i Bešenovačko jezero

Vojvođanski breg, kažu. Šta je to 500 mnv, kažu. Potcene je, pa onda zovu GSS jer ne znaju čega sve ima na ovoj planini.

Kondicija
6
/
10
Spretnost
7
/
10
Fruška gora i Bešenovačko jezero
Kondicija
6
/
10
Spretnost
7
/
10

Legendarna Fruška gora. Mesto koje ljudi najviše potcene zbog niske nadmorske visine. Ova planina ima netaknutu prirodu i volimo da joj se vraćamo barem 3 puta godišnje. Ture na Fruškoj su najteže zbog brdovitosti terena. Čas imaš ravnicu, pa onda veliki spust, zatim uzbrdicu i uspon i tako sve vreme. Srećom, Fruškać ima dosta jezera, pa sve ture kombinujemo sa kupanjem.
Putevi kojima se krećemo su mešavina planinarskih staza i ludoturaških puteva, odnosno istraživačkih gde idemo van planinarskih crveno-belih oznaka.
Fun fact: najviše intervencija od strane GSS-a je izvršeno upravo na ovoj planini. Nisam u fazonu da te zaplašim, nego samo dodatan oprez!
Planina koja ima mnogo jezera, a mi ono jezero kome se često vraćamo je Bešenovačko - jedno od najlepših kupališta Vojvodine.


Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Bukulja i Garaško jezero

Bukulja i Garaško jezero

Mesto rođenja najpoznatije kisele vode. Planina Bukulja i Garaško jezero su mesto na koje želiš da se vratiš barem jednom godišnje.

Reka Suvaja

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Ježevac

Ježevac

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.