Destinacije

Fruška gora i Bešenovačko jezero

Vojvođanski breg, kažu. Šta je to 500 mnv, kažu. Potcene je, pa onda zovu GSS jer ne znaju čega sve ima na ovoj planini.

Kondicija
6
/
10
Spretnost
7
/
10
Fruška gora i Bešenovačko jezero
Kondicija
6
/
10
Spretnost
7
/
10

Legendarna Fruška gora. Mesto koje ljudi najviše potcene zbog niske nadmorske visine. Ova planina ima netaknutu prirodu i volimo da joj se vraćamo barem 3 puta godišnje. Ture na Fruškoj su najteže zbog brdovitosti terena. Čas imaš ravnicu, pa onda veliki spust, zatim uzbrdicu i uspon i tako sve vreme. Srećom, Fruškać ima dosta jezera, pa sve ture kombinujemo sa kupanjem.
Putevi kojima se krećemo su mešavina planinarskih staza i ludoturaških puteva, odnosno istraživačkih gde idemo van planinarskih crveno-belih oznaka.
Fun fact: najviše intervencija od strane GSS-a je izvršeno upravo na ovoj planini. Nisam u fazonu da te zaplašim, nego samo dodatan oprez!
Planina koja ima mnogo jezera, a mi ono jezero kome se često vraćamo je Bešenovačko - jedno od najlepših kupališta Vojvodine.


Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina je svrstana u TOP 3 najlepša mesta na kojima smo bili do sad. Planina je izazovna i legenda kaže da ćeš biti veoma blizu slovenskim bogovima na ovoj planini.

Veliki Rzav

Veliki Rzav

Ovo je najlepša i najčistija reka Srbije koju su Lude Ture posetile do sad. Najpribližnije egzotici što naša zemlja ima da ponudi.

Malo laganiji kanjon Crne reke

Malo laganiji kanjon Crne reke

Ova tura je samo za posebne i vatreno krštenje mnogima. Nakon što vidiš kanjon Crne reke i takvu divljinu, shvatiš da je odlazak u prirodu postao neophodnost.