o nama

Priča iza Ludih Tura

Ko je kriv za sve ovo?

2018.

Ovaj momak sa strane. On je kriv za sve. Vidi, čak te ni u oči ne gleda.

Odgledao Zmajevu kuglu kao klinac i pomislio da bi mogao biti ujedinitelj i snažan kao Goku. Međutim, tu nije kraj! Shvatio je da ne može biti snažan i jak kao protagonista DBZ-a, ali može da bude ujedinitelj.
Te godine je pomislio da može predvoditi ljude i biti im podrška u poduhvatima osvajanja neistraženih predela Srbije i tako se rodila ideja o Ludim Turama.

2019.

Početkom 2019. godine, rodio se Damjan na Homoljskim planinama, kao simbol turica. Te iste godine, ideja je postojala samo metafizički, sve dok se nije održala prva zvanična tura 12. oktobra.

Ludoturaši su zvanično bili okupljeni po prvi put u istoriji čovečanstva i osvojili zajedno svoju prvu planinu - Rudnik.

2020.

Godina kada je počela pandemija virusa protiv kojeg smo se borili maskama i alkoholom za ruke kao celina čovečanstva. Međutim, kako su ludoturaši posebna sorta ljudi, mi smo išli u prirodu kad god smo mogli i time se borili za svoje zdravlje i dušu. Te godine nije bilo puno turica, svega 3 za širi krug poznanika. 

2021.

Od februara se sve promenilo.
It was at this moment that he knew, he f*cked up.
Turice su Natašinom objavom na instagramu i pozivom da idemo na srpsku piramidu buknule.

Od tad su svi turaši oslobođeni služenja vojnog roka, jer kako kaže zakon “preveliki je stres i naboj biti na straži i pratiti kad se objavljuje plan i program Ludih Tura, prema tome, nema potrebe za vojnim rokom jer su ti ljudi sami po sebi spremni na najgore čim idu na tako ludu stvar.”

2023.

Svakim sledećim mesecom je bilo više turica. Vremenom je i tim Ludih Tura porastao. Tako da zajedno sa Đoletom tu je sad Dovlica, Dunja, Miha, Piki, Nataša koju smo pomenuli ranije i Kaća koja je uradila ovaj website.

Ako dovoljno dugo radiš nešto i trudiš se u tome, uspečeš. Tako je i on uspeo. Evo nas sad čitamo ovaj tekst i hranimo mu ego. Umesto da je lepo radio inženjerski posao za koji se školovao, on čitao stoicizam, napustio korporaciju i otišao u divljinu čovek, jer kako ova filozofija nalaže, valja živeti u skladu sa prirodom.