Destinacije

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina je svrstana u TOP 3 najlepša mesta na kojima smo bili do sad. Planina je izazovna i legenda kaže da ćeš biti veoma blizu slovenskim bogovima na ovoj planini.

Kondicija
8
/
10
Spretnost
3
/
10
Suva planina i Gospodari Prstenova
Kondicija
8
/
10
Spretnost
3
/
10

Suva planina, jug Srbije. S obzirom da je ovo epsko iskustvo, potrudi se da ti i tematika ture bude takva.
Obavezan je dres-kod, jer kažu ako se na ovoj planini obučeš u skladu sa prirodom, neće te udariti grom. Prema tome, zarad sopstvene sigurnosti uradi to. Kakav dres-kod treba da bude? Gospodari prstenova. To je ono što Tude Lure preporučuju.

Kao što je gore napisano, ova planina jeste teška i naporna sa aspekta kondicije, dok je nivo spretnosti 3/10. Ako si u treningu i redovan planinar, ova tura će ti biti lakša od 8/10. Prelazi se velika nadmorska visina za relativno kratko vreme, što ljudima sa lošijim pritiskom može učiniti da tura bude još teža.
Krećemo od Bojaninih voda. Ukoliko bude snega gore, biće teža od napisane.


Tura je popunjena.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Bukulja i Garaško jezero

Bukulja i Garaško jezero

Mesto rođenja najpoznatije kisele vode. Planina Bukulja i Garaško jezero su mesto na koje želiš da se vratiš barem jednom godišnje.

Reka Suvaja

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Ježevac

Ježevac

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.