Destinacije

Vis i vrelo Grze

Paraćinski raj. Predeo koji nudi mir i tišinu, ali i tajanstvenost istočne Srbije. Divljina koju ćemo posetiti po prvi put i za koju verujemo da će biti prava Luda Tura.

Kondicija
6
/
10
Spretnost
6
/
10
Vis i vrelo Grze
Kondicija
6
/
10
Spretnost
6
/
10

Prvo drugo treće. Gornje donje srednje. Tako je sa jezerima ove reke. Kažu da je ovo paraćinski raj. Inače, vrelo Grze će biti samo šlag na tortu ove ture, jer ćemo pre toga istraživati ceo ovaj kraj (koji se nezvanično zove Vis) i praviti jednu Ludu Turu sa nepoznatim putevima, šumama i vidikovcima čiji pogledi pucaju prema Rtnju i ostalim krajevima istočne Srbije.

Kako je tura istraživačka, a i postoji verovatnoća da će biti snega, kondiciona težina može da varira, kao i nivo spretnosti. Nećemo imati uspone duže od 35 minuta, već više kraćih zbog brdovitosti terena.Slika pozajmljena od Zapali iz (z)grada.

Sledeći polasci

Izdvojene destinacije

Bukulja i Garaško jezero

Bukulja i Garaško jezero

Mesto rođenja najpoznatije kisele vode. Planina Bukulja i Garaško jezero su mesto na koje želiš da se vratiš barem jednom godišnje.

Reka Suvaja

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Ježevac

Ježevac

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.