Destinacije

Veliki Kozomor

Za ovo mesto ne zna ni chatGPT, a kamoli neki prosečan građanin. Ova tura nas je veoma iznenadila lakoćom terena i lepotom predela.

Kondicija
4
/
10
Spretnost
3
/
10
Veliki Kozomor
Kondicija
4
/
10
Spretnost
3
/
10

Kozomor, zvuči kao da idemo u utrobu zemlje da se borimo protiv zajebanog finalnog bosa. Međutim, to je predeo planine Maljen, odnosno Divčibara koji se spušta prema Kosjeriću. Sve ove planine koje vidiš u pozadini na slici gore, e to je to! Tamo idemo! Ovo je bila poslednja Tura iznenađenja #6 i veoma smo se iznenadili prizorima koji su nas zatekli.

Tura je lakša i idealna je za početnike. Nije neophodna velika opreznost pri hodanju. Većim delom ture smo na vidikovcu i u šumi. Nakon ture odlazimo u lokalno domaćinstvo da jedemo.

Sledeći polasci

Izdvojene destinacije

Bukulja i Garaško jezero

Bukulja i Garaško jezero

Mesto rođenja najpoznatije kisele vode. Planina Bukulja i Garaško jezero su mesto na koje želiš da se vratiš barem jednom godišnje.

Reka Suvaja

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Ježevac

Ježevac

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.