Destinacije

Ostrvica i ludoturaški rođendan

Vulkanska masa na planini Rudnik. Penješ se na sve četiri, lancima kroz znoj i strah. Zasigurno TOP 3 najlepša vidikovca Šumadije

Kondicija
6
/
10
Spretnost
5
/
10
Ostrvica i ludoturaški rođendan
Kondicija
6
/
10
Spretnost
5
/
10

Ne samo što su Lude Ture, već i godišnjica naše družine. Beležimo ovaj bitan događaj u čovečanstvu na planini Rudnik, u delu koji ljudi nazivaju Ostrvica. Naravno, imaćemo posebno obeležavanje ove turice. "Kako izgleda to posebno obeležavanje?" Tajna je u dres-kodu i svi ćemo nositi žute čarape, žute marame, žute majice ili bilo šta što je žute boje. Takođe, biće poklona i svete česnice.

Što se same planine tiče, očekuj znoj, strah i uzbuđenje. Penjanje na ovu vulkansku masu nije vremenski dugačko, oko jednog časa i ocenjujemo ga težinom 7/10. Međutim, veoma je strmo, teren je kamenit i možeš da pogineš. U jednom delu nas čeka mini ferata, gde je opreznost zahtevana na maksimalnom stepenu.
Do momenta dok ne krene uspon na Ostrvicu, turica će biti 5/10 kroz laganu šumicu.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Bukulja i Garaško jezero

Bukulja i Garaško jezero

Mesto rođenja najpoznatije kisele vode. Planina Bukulja i Garaško jezero su mesto na koje želiš da se vratiš barem jednom godišnje.

Reka Suvaja

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Ježevac

Ježevac

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.