Destinacije

Noćne Homoljske planine

Mlečni put koji bi svaka osoba trebalo da doživi barem jednom tokom svog postojanja. Gde to? Na noćnoj turi u istočnom bloku naše zemlje.

Kondicija
7
/
10
Spretnost
8
/
10
Noćne Homoljske planine
Kondicija
7
/
10
Spretnost
8
/
10

Izlazak Sunca na Homoljskim planinima. Noćna tura koja te sačeka sa spektaklom. Lokalci nam se ismejali kad su nas videli da se penjemo na vrhove ovih planina da bi gledali Mlečni put, kišu meteora i izlazak Sunca. Očigledno niko sem nas, ne ide na takav pohod. Međutim, na kraju su nas srdačno pozdravili i dali nam rakije domaće da se zgrejemo.
Homolje jesu malo teže popeti, jer su strmiji usponi, ali ne traju duže od 1:30h (Veliki i Mali Vukan). Prema tome, malo stisneš zube jedan period i preguraš.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Bukulja i Garaško jezero

Bukulja i Garaško jezero

Mesto rođenja najpoznatije kisele vode. Planina Bukulja i Garaško jezero su mesto na koje želiš da se vratiš barem jednom godišnje.

Reka Suvaja

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Ježevac

Ježevac

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.