Destinacije

Mali Vukan i banja Ždrelo

Ako možemo za neku turu reći da je bila jedna od najboljih i najlepših u 2022.godini, to je onda ova.

Kondicija
7
/
10
Spretnost
8
/
10
Mali Vukan i banja Ždrelo
Kondicija
7
/
10
Spretnost
8
/
10

Savršena tura ne pos... Zatim se setiš ove ture.

Remek delo prirode i Bog koji Srbin pre svega kad je pravio svet pobrinuo se da ovaj predeo bude predivan toliko da mu se ljudi vrate opet.

Ova tura je 2022.godine proglašena od strane ludoturaša za najlepšu i najbolju turu. Nakon što završimo hajking, idemo u termalnu banju Ždrelo da grejemo naša zgodna tela.

Branko i Nataša će voditi turicu 20.januara.

Prvi deo ture je planinarenje u trajanju od 5h zajedno sa pauzama. Prvih sat i po vremena je strmiji i zajebaniji uspon. Do samog vrha (Mali Vukan) je potrebno oko 2:30h. Zahtevana je veća opreznost pri kretanju. Tura nije preporučena za početnike, ali ako si baš lud i hoćeš izazov, ova tura bi bila idealna priča. Nakon planinarenja sledi kupanje u termalnoj banji.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Bukulja i Garaško jezero

Bukulja i Garaško jezero

Mesto rođenja najpoznatije kisele vode. Planina Bukulja i Garaško jezero su mesto na koje želiš da se vratiš barem jednom godišnje.

Reka Suvaja

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Ježevac

Ježevac

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.