Destinacije

Kanjon Voljevice i Bešnjaja

Ako si se ikada zapitao gde je nestala volja za planinarenjem, kanjon Voljevice i planina Bešnjaja su tu da pokažu put.

Kondicija
5
/
10
Spretnost
5
/
10
Kanjon Voljevice i Bešnjaja
Kondicija
5
/
10
Spretnost
5
/
10

Lude Ture zalaze u centralnu Srbiju u potragu za dinosaurusima i stenama iz praistorije. Dr Ros Geler bi sigurno bio ponosan što organizujemo ovakvu turu. Šteta što je on samo fiktivni lik, pa ne može da nam se priključi, ali će biti tu duhom i mimovima.
Planina Bešnjaja se nalazi nedaleko od Kragujevca. Do sada nismo bili ovde, tako da nas slikovitost jesenjih boja ove planine i šarm beznađa toplo dočekuju. Idealna prilika za sve koji žele doslovno da se izgube u dubini ove planine koja je veoma pitoma i laka za prolaz. Kanjon Voljevice je tu da nam začini celu priču sa rekom Lepenicom i predivnom harmonijom boja.

Turu ocenjujemo sa ocenom 5/10. Kako je ovo valovit planinski predeo, u nekim delovima će zasigurno biti težina i 7/10. Druga planinarska društva ocenjuju ovaj teren lakšim, međutim s obzirom da svi idemo po prvi put ovde, vodićemo se ocenama koje smo prethodno napisali.

Ova tura je popunjena.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Mali Vukan i banja Ždrelo

Mali Vukan i banja Ždrelo

Ako možemo za neku turu reći da je bila jedna od najboljih i najlepših u 2022.godini, to je onda ova.

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina je svrstana u TOP 3 najlepša mesta na kojima smo bili do sad. Planina je izazovna i legenda kaže da ćeš biti veoma blizu slovenskim bogovima na ovoj planini.

Malo laganiji kanjon Crne reke

Malo laganiji kanjon Crne reke

Ova tura je samo za posebne i vatreno krštenje mnogima. Nakon što vidiš kanjon Crne reke i takvu divljinu, shvatiš da je odlazak u prirodu postao neophodnost.