Destinacije

Kanjon Crne reke

Ova tura je samo za posebne i vatreno krštenje mnogima. Nakon što vidiš kanjon Crne reke i takvu divljinu, shvatiš da je odlazak u prirodu postao neophodnost.

Kondicija
6
/
10
Spretnost
10
/
10
Kanjon Crne reke
Kondicija
6
/
10
Spretnost
10
/
10

Ako možemo neku turu proglasiti omiljenom, to je onda kanjon Crne reke. Mesto u Srbiji kome smo se najviše iznenadili i gde smo imali najinteresantniju turu do sad u martu 2022.godine koja će se prepričavati unucima.

Bilo koje doba godine u kanjonu je jedinstveno. Najteže je krajem zime i početkom proleća kada se tope snegovi i kada je vodostaj visok. Sa druge strane možda i najlepši period jer ta količina vodopada ne postoji ni na jednoj drugoj lokaciji u tolikoj meri. Godišnje doba diktira težinu i kraj proleća, leto i jesen su najlakši periodi za istraživanje ovog skrivenog blaga.

Kondiciono veći deo ture nije puno zahtevan - 5/10. Međutim, postoje neki delovi ture gde se to promeni u minimum 8/10. Ti isti delove ture budu dugački između 30 i 60 minuta. U kanjonu je neophodna opreznost pri hodanju i zahteva se velika doza spretnosti jer se većim delom ture krećemo preko steni i kamenja.

Tura nije za početnike.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Bukulja i Garaško jezero

Bukulja i Garaško jezero

Mesto rođenja najpoznatije kisele vode. Planina Bukulja i Garaško jezero su mesto na koje želiš da se vratiš barem jednom godišnje.

Reka Suvaja

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Ježevac

Ježevac

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.