Destinacije

Ježevac, ratni bunker i Mlava

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.

Kondicija
6
/
10
Spretnost
5
/
10
Ježevac, ratni bunker i Mlava
Kondicija
6
/
10
Spretnost
5
/
10

Ova tura je gas i svegetina. Šta je svegetina? To je ono kad ima svega na turi - reke i kupanja, šume, vidikovca i pećina (men made tho, ali svakako). Dva puta godišnje u proseku se vraćamo ovoj planini, jer i te kako ima šta da ponudi.

Men made pećina je zapravo ratni bunker napravljen pre Drugog svetskog rata, gde je naša vojska kopala tunel do kraja sveta. Navodno, Hitler nas je zato i napao jer je želeo da on nastavi kopanje ovog bunkera kako bi prvi došao do kraja sveta gde se nalazila tajna ko je zapravo najstariji narod. Međutim, onda se ubio kad je video da su to Srbi jbg.

Tura je preporučena početnicima. Većim delom smo u šumi dok ne dođemo do vrha Ježevca. Uspon do vrha traje oko 2č i to predstavlja najteži deo ture. Nakon osvojenog vrha nas čeka spust od trajanja oko 1:30č do reke Mlave gde ćemo se okupati i napuštenog bunkera. Ukoliko redovno treniraš i krećeš se često, turica će ti biti lakša od 6/10. Merila spretnosti mogu da variraju do dva stepena gore/dole u zavisnosti od individualne spreme ludoturaša.

Vođa ove turice je Đole.

Sledeći polasci

Izdvojene destinacije

Mali Vukan i banja Ždrelo

Mali Vukan i banja Ždrelo

Ako možemo za neku turu reći da je bila jedna od najboljih i najlepših u 2022.godini, to je onda ova.

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina je svrstana u TOP 3 najlepša mesta na kojima smo bili do sad. Planina je izazovna i legenda kaže da ćeš biti veoma blizu slovenskim bogovima na ovoj planini.

Malo laganiji kanjon Crne reke

Malo laganiji kanjon Crne reke

Ova tura je samo za posebne i vatreno krštenje mnogima. Nakon što vidiš kanjon Crne reke i takvu divljinu, shvatiš da je odlazak u prirodu postao neophodnost.