Destinacije

Jablanik

Druga po redu ikada Luda Tura se dogodila na ovoj planini. Ostavila nam je utisak po divnim vidikovcima, reci Jablanici i kupanju, šumama i tišini.

Kondicija
4
/
10
Spretnost
4
/
10
Jablanik
Kondicija
4
/
10
Spretnost
4
/
10

Postoje mnogo uspomena na ovu planinu jer je ovde održana druga po redu ikada Luda Tura. Planina je poziv koji se ne odbija. Navodno, Ceca je dobila inspiraciju za tu pesmu upravo zbog ove planine. Na vrhu se inače nalaze ostaci bitke iz Prvog svetskog rata zbog kojih je i vajb na ovoj planini poseban. Ono što je ostavilo najveći utisak na nas jeste prostranstvo i vidikovci koji se pružaju, reka Jablanica, šume i tišina.

Prvih sat i po vremena je očekivan blag uspon i zatim veći deo ture je spust do podnožja planine, koji je ujedno i najteži deo avanturice. Šumska laganija trasa, tamanica za početnike. Kad se budemo spustili u podnožje planine, kupaćemo se u reci Jablanici.

Ova tura je popunjena.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Bukulja i Garaško jezero

Bukulja i Garaško jezero

Mesto rođenja najpoznatije kisele vode. Planina Bukulja i Garaško jezero su mesto na koje želiš da se vratiš barem jednom godišnje.

Reka Suvaja

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Ježevac

Ježevac

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.