Destinacije

Crveni Povlen

Epska fantastika je rođena na ovoj planini. Zraci Sunca utiču da ova planina postane čitava crvena i nisu samo ludoturaši posetili planinu, već i vanzemaljci.

Kondicija
6
/
10
Spretnost
3
/
10
Crveni Povlen
Kondicija
6
/
10
Spretnost
3
/
10

Povlen je planina u okolini Valjeva i spada u najvišu valjevsku planinu. U oktobru, u jeseni je veoma slikovit i harmoničan sa bojama i svrstavamo ga u TOP 7 najlepših destinacija na kojima smo bili do sad. Nazvan je Crvenim Povlenom jer crveni hrast dominira planinom i u kombinaciji sa zracima Sunca, drvo dobija crvenu boju, pa i čitava planina postaje te boje.Kondiciono je minimum 6/10 težine jer ima puno uspona i padova. Međutim kako njih ima puno, tako ima i pauza puno zbog vidikovaca koji gledaju na druge krajeve Srbije. Sa aspekta spretnosti ne treba brinuti sem u određenim delovima ture koji će biti naglašeni.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Bukulja i Garaško jezero

Bukulja i Garaško jezero

Mesto rođenja najpoznatije kisele vode. Planina Bukulja i Garaško jezero su mesto na koje želiš da se vratiš barem jednom godišnje.

Reka Suvaja

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Ježevac

Ježevac

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.