Destinacije

Vodopad na reci Bistrici

Zavučeno u Homoljskim planinama, nalazi se vodopad i kanjon za koji mnogi ne znaju. Ovo je mesto koje su ludoturaši otkrili i kojem se vraćaju svake godine religiozno.

Kondicija
3
/
10
Spretnost
8
/
10
Vodopad na reci Bistrici
Kondicija
3
/
10
Spretnost
8
/
10

Bistrica je selo koje ima istoimenu reku. Još uvek nije komercijalizovano i vodopad koji se nalazi u blizini sela je jedan od razloga zašto se turaši ovde vraćaju nekoliko godina za redom. Pored vodopada, nalaze se još neke stvari koje moraju da se posete. Pošto reka ponire u nekoliko stotina metara uzvodno od vodopada, sa desne strane, jedva primetno se vidi prolaz između visokih stena.

Može se videti po zemljištu da je to potok, koji bude aktivan samo u prelaznim periodima godine. Često je suv, međutim što više istražuješ uzvodno to ga više ima i put postaje sve zanimljiviji. Doživljaj je da si u malom kanjonu, okružen visokom bukovom šumom, malim vodopadima i ogromnim kamenjem obraslo mahovinom. U nekim delovima nazovi kanjona, se mogu naći veći vodopadi, koji su takođe aktivni u prelaznim periodima godine. 

Nakon istraživanja, tradicija je kupanje kod prvog pomenutog vodopada na reci Bistrici i zatim golem ručak u etno-krčmi Đerinac. Nekima je ovo omiljena tura, baš zbog doživljaja i energije koje ovo mesto ima.


Turicu će voditi Branko i Nata.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Mali Vukan i banja Ždrelo

Mali Vukan i banja Ždrelo

Ako možemo za neku turu reći da je bila jedna od najboljih i najlepših u 2022.godini, to je onda ova.

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina je svrstana u TOP 3 najlepša mesta na kojima smo bili do sad. Planina je izazovna i legenda kaže da ćeš biti veoma blizu slovenskim bogovima na ovoj planini.

Malo laganiji kanjon Crne reke

Malo laganiji kanjon Crne reke

Ova tura je samo za posebne i vatreno krštenje mnogima. Nakon što vidiš kanjon Crne reke i takvu divljinu, shvatiš da je odlazak u prirodu postao neophodnost.