Destinacije

Vodopad na reci Bistrici

Zavučeno u Homoljskim planinama, nalazi se vodopad i kanjon za koji mnogi ne znaju. Ovo je mesto koje su ludoturaši otkrili i kojem se vraćaju svake godine religiozno.

Kondicija
3
/
10
Spretnost
8
/
10
Vodopad na reci Bistrici
Kondicija
3
/
10
Spretnost
8
/
10

Bistrica je selo koje ima istoimenu reku. Još uvek nije komercijalizovano i vodopad koji se nalazi u blizini sela je jedan od razloga zašto se turaši ovde vraćaju nekoliko godina za redom. Pored vodopada, nalaze se još neke stvari koje moraju da se posete. Pošto reka ponire u nekoliko stotina metara uzvodno od vodopada, sa desne strane, jedva primetno se vidi prolaz između visokih stena.

Može se videti po zemljištu da je to potok, koji bude aktivan samo u prelaznim periodima godine. Često je suv, međutim što više istražuješ uzvodno to ga više ima i put postaje sve zanimljiviji. Doživljaj je da si u malom kanjonu, okružen visokom bukovom šumom, malim vodopadima i ogromnim kamenjem obraslo mahovinom. U nekim delovima nazovi kanjona, se mogu naći veći vodopadi, koji su takođe aktivni u prelaznim periodima godine. Nakon istraživanja, tradicija je kupanje kod prvog pomenutog vodopada na reci Bistrici i zatim golem ručak u etno-krčmi Đerinac. 

Nekima je ovo omiljena tura, baš zbog doživljaja i energije koje ovo mesto ima.
Turicu će voditi Branko i Nata

Sledeći polasci

Izdvojene destinacije

Bukulja i Garaško jezero

Bukulja i Garaško jezero

Mesto rođenja najpoznatije kisele vode. Planina Bukulja i Garaško jezero su mesto na koje želiš da se vratiš barem jednom godišnje.

Reka Suvaja

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Ježevac

Ježevac

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.