Destinacije

Beogradski Černobilj - Urbex

Nekada fabrika sa više-milionskim obrtom, danas golubarnik i još jedna posledica raspada Jugoslavije.

Kondicija
2
/
10
Spretnost
8
/
10
Beogradski Černobilj - Urbex
Kondicija
2
/
10
Spretnost
8
/
10

Ovaj pogon je otvoren u Padinskoj skeli 1982.godine i bio je deo prve srpske šećerane "Dimitrije Tucović". Nažalost kako su usledile devedesete, ova firma kao i mnoge druge su propale i otišle u stečaj. Sada je to prostor za istraživanje, slikanje, lov, odlaganje smeća i parenje golubova i ostalih životinja.

Šta je Urbex? Skraćenica od urban exploring je postao novi oblik avanture poslednjih decenija širom sveta. Glavna aktivnost je ulazak u napuštene objekte poput fabrika, postrojenja, zgrada, bolnica, gradova, sela itd. Ljubitelji adrenalina vole ovakav tip avanture, jer je rizik od gubitka sopstvenog života moguć. Najveći i najpopularniji Urbex na svetu jeste Černobilj/Pripjat, međutim Srbija ima takođe da ponudi nešto slično tome, ali u obliku fabrike koju ćemo posetiti 21.januara.

Tura je idealna za zimu i oblačno vreme. Nije fizički zahtevna, ali je zahtevan veći nivo spretnosti i opreznosti pri hodanju. Poprilično je blizu Beograđanima i neophodno je doći kolima do ovog mesta, tako da je i sam broj ludoturaša ograničen na broj vozila koji budemo imali.

Turicu će voditi Branko i Nataša <3.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina je svrstana u TOP 3 najlepša mesta na kojima smo bili do sad. Planina je izazovna i legenda kaže da ćeš biti veoma blizu slovenskim bogovima na ovoj planini.

Veliki Rzav

Veliki Rzav

Ovo je najlepša i najčistija reka Srbije koju su Lude Ture posetile do sad. Najpribližnije egzotici što naša zemlja ima da ponudi.

Malo laganiji kanjon Crne reke

Malo laganiji kanjon Crne reke

Ova tura je samo za posebne i vatreno krštenje mnogima. Nakon što vidiš kanjon Crne reke i takvu divljinu, shvatiš da je odlazak u prirodu postao neophodnost.