Destinacije

Beogradski Černobilj - Urbex

Nekada fabrika sa više-milionskim obrtom, danas golubarnik i još jedna posledica raspada Jugoslavije.

Kondicija
2
/
10
Spretnost
8
/
10
Beogradski Černobilj - Urbex
Kondicija
2
/
10
Spretnost
8
/
10

Ovaj pogon je otvoren u Padinskoj skeli 1982.godine i bio je deo prve srpske šećerane "Dimitrije Tucović". Nažalost kako su usledile devedesete, ova firma kao i mnoge druge su propale i otišle u stečaj. Sada je to prostor za istraživanje, slikanje, lov, odlaganje smeća i parenje golubova i ostalih životinja.

Šta je Urbex? Skraćenica od urban exploring je postao novi oblik avanture poslednjih decenija širom sveta. Glavna aktivnost je ulazak u napuštene objekte poput fabrika, postrojenja, zgrada, bolnica, gradova, sela itd. Ljubitelji adrenalina vole ovakav tip avanture, jer je rizik od gubitka sopstvenog života moguć. Najveći i najpopularniji Urbex na svetu jeste Černobilj/Pripjat, međutim Srbija ima takođe da ponudi nešto slično tome, ali u obliku fabrike koju ćemo posetiti 21.januara.

Tura je idealna za zimu i oblačno vreme. Nije fizički zahtevna, ali je zahtevan veći nivo spretnosti i opreznosti pri hodanju. Poprilično je blizu Beograđanima i neophodno je doći kolima do ovog mesta, tako da je i sam broj ludoturaša ograničen na broj vozila koji budemo imali.

Turicu će voditi Branko i Nataša <3.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Mali Vukan i banja Ždrelo

Mali Vukan i banja Ždrelo

Ako možemo za neku turu reći da je bila jedna od najboljih i najlepših u 2022.godini, to je onda ova.

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina je svrstana u TOP 3 najlepša mesta na kojima smo bili do sad. Planina je izazovna i legenda kaže da ćeš biti veoma blizu slovenskim bogovima na ovoj planini.

Kanjon Crne reke

Kanjon Crne reke

Ova tura je samo za posebne i vatreno krštenje mnogima. Nakon što vidiš kanjon Crne reke i takvu divljinu, shvatiš da je odlazak u prirodu postao neophodnost.