Destinacije

Zagajička brda i Treasure hunt

Hobitska brda naše zemlje. Jedinstven predeo Evrope. Deo Deliblatske peščare koji su naučnici rekli da je nastao pošumljavanjem peščanih dina, međutim, to nije istina!

Kondicija
3
/
10
Spretnost
3
/
10
Zagajička brda i Treasure hunt
Kondicija
3
/
10
Spretnost
3
/
10

Irska na sat i 45 minuta od Beograda. 

Jedna od najlepših lokacija na kojima smo bili do sad. Kad kažemo lepo mesto, mislimo ujedno i na taj osećaj blagostanja koji imaš dok koračaš ovim nekadašnjim peščanim dinama. Zagajička su pejzaž za koji su većina mislili da se nalazi negde u Irskoj ili Škotskoj. Ovo mesto redovno posećujemo, zapravo tradicionalno već pola decenije. 


Brda se mogu posetiti u svako doba godine. Mada, ludoturašima su najlepša u maju, kad mogu da se izuju i hodaju peščanim tlom ovog kraja. Ovo je bila i ostaće top 3 destinacije maja meseca, što po specifičnom reljefu; udaljenosti od Bg-a; čitavog puta do destinacije i time što je najslađi san na brdima. Međutim, nisu lepa samo u prolećnim nijansama, već i tokom jeseni kada odaju stepski vajb, prema tome ova lokacija je nije samo za proleće.

Tura nije fizički zahtevna. Idealna je za ljude koji su početnici u planinarenju.

Posebna aktivnost ovog puta nam je Potraga za blagom.


Vođa turice je Đole.
Turice su popunjene.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Mali Vukan i banja Ždrelo

Mali Vukan i banja Ždrelo

Ako možemo za neku turu reći da je bila jedna od najboljih i najlepših u 2022.godini, to je onda ova.

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina je svrstana u TOP 3 najlepša mesta na kojima smo bili do sad. Planina je izazovna i legenda kaže da ćeš biti veoma blizu slovenskim bogovima na ovoj planini.

Kanjon Crne reke

Kanjon Crne reke

Ova tura je samo za posebne i vatreno krštenje mnogima. Nakon što vidiš kanjon Crne reke i takvu divljinu, shvatiš da je odlazak u prirodu postao neophodnost.