Destinacije

Zagajička brda i proklizavanje

Hobitska brda naše zemlje. Jedinstven predeo Evrope. Deo Deliblatske peščare koji su naučnici rekli da je nastao pošumljavanjem peščanih dina, međutim, to nije istina!

Kondicija
3
/
10
Spretnost
4
/
10
Zagajička brda i proklizavanje
Kondicija
3
/
10
Spretnost
4
/
10

Irska na sat i 45 minuta od Beograda. 

Jedna od najlepših lokacija na kojima smo bili do sad. Kad kažemo lepo mesto, mislimo ujedno i na taj osećaj blagostanja koji imaš dok koračaš ovim nekadašnjim peščanim dinama. Zagajička su pejzaž za koji su većina mislili da se nalazi negde u Irskoj ili Škotskoj. Ovo mesto redovno posećujemo, zapravo tradicionalno već pola decenije. 


Brda se mogu posetiti u svako doba godine. Mada, ludoturašima su najlepša u maju, kad mogu da se izuju i hodaju peščanim tlom ovog kraja. Ovo je bila i ostaće top 3 destinacije maja meseca, što po specifičnom reljefu; udaljenosti od Bg-a; čitavog puta do destinacije i time što je najslađi san na brdima. Međutim, nisu lepa samo u prolećnim nijansama, već i tokom jeseni kada odaju stepski vajb, prema tome ova lokacija je nije samo za proleće.

Tura nije fizički zahtevna. Idealna je za ljude koji su početnici u planinarenju.

Posebna aktivnost ovog puta nam je proklizavanje. Brda imaju specifičnu travu na koju možeš samo da sedneš i klizaš do podnožja.

Ova ture je popunjena.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Bukulja i Garaško jezero

Bukulja i Garaško jezero

Mesto rođenja najpoznatije kisele vode. Planina Bukulja i Garaško jezero su mesto na koje želiš da se vratiš barem jednom godišnje.

Reka Suvaja

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Ježevac

Ježevac

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.