Destinacije

Zagajička brda i Treasure hunt

Hobitska brda naše zemlje. Jedinstven predeo Evrope. Deo Deliblatske peščare koji su naučnici rekli da je nastao pošumljavanjem peščanih dina, međutim, to nije istina!

Kondicija
3
/
10
Spretnost
3
/
10
Zagajička brda i Treasure hunt
Kondicija
3
/
10
Spretnost
3
/
10

Irska na sat i 45 minuta od Beograda. 

Jedna od najlepših lokacija na kojima smo bili do sad. Kad kažemo lepo mesto, mislimo ujedno i na taj osećaj blagostanja koji imaš dok koračaš ovim nekadašnjim peščanim dinama. Zagajička su pejzaž za koji su većina mislili da se nalazi negde u Irskoj ili Škotskoj. Ovo mesto redovno posećujemo, zapravo tradicionalno već pola decenije. 


Brda se mogu posetiti u svako doba godine. Mada, ludoturašima su najlepša u maju, kad mogu da se izuju i hodaju peščanim tlom ovog kraja. Ovo je bila i ostaće top 3 destinacije maja meseca, što po specifičnom reljefu; udaljenosti od Bg-a; čitavog puta do destinacije i time što je najslađi san na brdima. Međutim, nisu lepa samo u prolećnim nijansama, već i tokom jeseni kada odaju stepski vajb, prema tome ova lokacija je nije samo za proleće.

Tura nije fizički zahtevna. Idealna je za ljude koji su početnici u planinarenju.

Posebna aktivnost ovog puta nam je Potraga za blagom.


Vođa turice je Đole.
Turice su popunjene.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina je svrstana u TOP 3 najlepša mesta na kojima smo bili do sad. Planina je izazovna i legenda kaže da ćeš biti veoma blizu slovenskim bogovima na ovoj planini.

Veliki Rzav

Veliki Rzav

Ovo je najlepša i najčistija reka Srbije koju su Lude Ture posetile do sad. Najpribližnije egzotici što naša zemlja ima da ponudi.

Malo laganiji kanjon Crne reke

Malo laganiji kanjon Crne reke

Ova tura je samo za posebne i vatreno krštenje mnogima. Nakon što vidiš kanjon Crne reke i takvu divljinu, shvatiš da je odlazak u prirodu postao neophodnost.