Destinacije

Vodopadi Dubrašnice

Dugo vremena nisi video ovako lepe prizore ispred sebe. Tura i predeo koji ulazi u jedne od najboljih koje smo posetili do sad.

Kondicija
7
/
10
Spretnost
9
/
10
Vodopadi Dubrašnice
Kondicija
7
/
10
Spretnost
9
/
10

Vodopadi Dubrašnice su razlog zašto bi ljudi trebalo da ostanu u Srbiji, a ne da idu u inostranstvo za prirodom. Zavučeno je, pa je zbog toga put do njih poput potrage za blagom iz avanturističkih filmova. Tura je mešavina svega - šume, reke, vidikovaca i urbexa.


Ova tura nije preporučena za početnike u planinarenju. Prva etapa ture je šuma sa po kojim vidikovcem. Čeka nas brdovitiji predeo koji će trajati oko 1č. Kroz tu istu šumu se spuštamo u kanjon gde ćemo provesti minimum 3č. Stenovito tlo nas čeka, tako da će biti zahtevana veća opreznost pri hodanju jer jbg kanjon.
Na ovoj turi smo u potrazi za skrivenim vodopadima Dubrašnice!

Merila kondicije i spretnosti mogu da variraju do dva stepena gore/dole u zavisnosti od individualne spreme ludoturaša.

Vođa ove turice je Đole.

Popunjena.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina je svrstana u TOP 3 najlepša mesta na kojima smo bili do sad. Planina je izazovna i legenda kaže da ćeš biti veoma blizu slovenskim bogovima na ovoj planini.

Veliki Rzav

Veliki Rzav

Ovo je najlepša i najčistija reka Srbije koju su Lude Ture posetile do sad. Najpribližnije egzotici što naša zemlja ima da ponudi.

Malo laganiji kanjon Crne reke

Malo laganiji kanjon Crne reke

Ova tura je samo za posebne i vatreno krštenje mnogima. Nakon što vidiš kanjon Crne reke i takvu divljinu, shvatiš da je odlazak u prirodu postao neophodnost.