Destinacije

Tometino polje aka Mali Uvac

Svako brdo i vidikovac ima svoju priču, dok reke prave meandre i čine ovaj kraj toliko lepim da smo ga nazvali Malim Uvcem.

Kondicija
6
/
10
Spretnost
5
/
10
Tometino polje aka Mali Uvac
Kondicija
6
/
10
Spretnost
5
/
10

Tometino polje je novi Uvac.
Mesto u Srbiji koje je nepoznato široj publici i nalazi se 15ak kilometara od dobro poznatih Divčibara. Ovaj kraj je kao što opis iznad kaže pun meandra i svako brdo ima svoju priču, svako brdo je tura za sebe.

Ludoturaši su ovo mesto posetili u januaru ove godine na Turi Iznenađenja #7, međutim nisu mogli aparatima naći dobar ugao odakle su se mogli uhvatiti meandri. Zatim su opet došli na cvetanju proleća i pali na dupe od prizora ponovo. Prema tome, na nama ostaje da dođemo opet i istražimo ovaj kraj. Tura je pogodna kako za početnike, tako i za luđe turiste. Veći deo ture smo na otvorenom i vidikovcima. Onaj ko je redovan na planini, biće mu i lakša tura od 6.

Vođe ove turice su Bane i Nata <3

Turica je popunjena.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Mali Vukan i banja Ždrelo

Mali Vukan i banja Ždrelo

Ako možemo za neku turu reći da je bila jedna od najboljih i najlepših u 2022.godini, to je onda ova.

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina je svrstana u TOP 3 najlepša mesta na kojima smo bili do sad. Planina je izazovna i legenda kaže da ćeš biti veoma blizu slovenskim bogovima na ovoj planini.

Malo laganiji kanjon Crne reke

Malo laganiji kanjon Crne reke

Ova tura je samo za posebne i vatreno krštenje mnogima. Nakon što vidiš kanjon Crne reke i takvu divljinu, shvatiš da je odlazak u prirodu postao neophodnost.