Destinacije

Riorska brda

Naravno da niko ne zna šta je i gde je ovo. Brda su dobila ime po Riorskoj reci koja se nalazi na padinama Ravne gore, koja i nije baš ravna.

Kondicija
4
/
10
Spretnost
4
/
10
Riorska brda
Kondicija
4
/
10
Spretnost
4
/
10

Veći deo ove ture se nalazimo na vidikovcima i istorijski bitnim područjima, kako za Prvi, tako i za Drugi svetski rat.
Priroda ovog kraja je veoma potcenjena i Lude Ture se vraćaju u ove krajeve barem jednom u pola godine. Napravićemo đir i posetu spomeniku đeneralu Draži, Mokroj pećini, prolazak starim ratnim putevima koji su bili poprište Kolubarske bitke, vidikovcima koji gledaju na čitav region i adrenalinskom udaru jer u ovom kraju ima puno divljih životinja. Kako ćemo biti kraj Riorske reke, oni koji žele dodatan izazov mogu se potopiti u hladnu reku i probuditi ono najprimalnije u sebi.
S obzirom da krećemo sa Ravne gore, Šajkače ili neka kapa se moraju nositi. To je obavezan dres kod predela.

Tura je popunjena.

Turica je preporučena za početnike, pa i za ostale ludoturaše. Težine je osrednja i veći deo ture ćemo biti na spustu. Onima koji su fizički aktivni će biti lakša turica od četvorke.

Sledeći polasci

Izdvojene destinacije

Bukulja i Garaško jezero

Bukulja i Garaško jezero

Mesto rođenja najpoznatije kisele vode. Planina Bukulja i Garaško jezero su mesto na koje želiš da se vratiš barem jednom godišnje.

Reka Suvaja

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Ježevac

Ježevac

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.