Destinacije

Reka Zabava

Neistražena džungla valjevskog kraja i reka za koji se mnogi pitaju da li ovo zaista postoji. Bolje pitanje, koliko je zapravo zabavno tamo?

Kondicija
5
/
10
Spretnost
7
/
10
Reka Zabava
Kondicija
5
/
10
Spretnost
7
/
10

Reka Zabava je neistražena reka nedaleko od Valjeva. Izvire u planinčugama i uliva se u Bukovsku reku, koja posle ide prema Suvaji. Verovatno ti te reke ništa ne znače, što samo govori koja je divljina u pitanju. Ovde smo poslednji put bili na Turi Iznenađenja #3 u aprilu i idemo opet jer nam se možeee. Pored džungla vajba koji daje reka, biće takođe vidikovaca i mogućnosti da vidimo u kojoj divljini se zapravo nalazimo.

Ako si početnik, ova turica će ti biti izazov. Istražuje se korito reke Zabave i u potrazi ćemo biti za skrivenim vodopadom u dubini šume. Potencijalno će nas čekati jedan veliki uspon i veliki spust u zavisnosti od vremenskih (ne)prilika. Dok smo na reci, spretnost je viši nivo (8/10), dok budemo bili na brdima, oko 3/10.

Merila kondicije i spretnosti mogu da variraju do dva stepena gore/dole u zavisnosti od individualne spreme ludoturaša.Vođe ove ture su Branko i Nata.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Mali Vukan i banja Ždrelo

Mali Vukan i banja Ždrelo

Ako možemo za neku turu reći da je bila jedna od najboljih i najlepših u 2022.godini, to je onda ova.

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina je svrstana u TOP 3 najlepša mesta na kojima smo bili do sad. Planina je izazovna i legenda kaže da ćeš biti veoma blizu slovenskim bogovima na ovoj planini.

Malo laganiji kanjon Crne reke

Malo laganiji kanjon Crne reke

Ova tura je samo za posebne i vatreno krštenje mnogima. Nakon što vidiš kanjon Crne reke i takvu divljinu, shvatiš da je odlazak u prirodu postao neophodnost.