Destinacije

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Kondicija
3
/
10
Spretnost
7
/
10
Reka Suvaja
Kondicija
3
/
10
Spretnost
7
/
10

Reka Suvaja, pritoka reke Gradac. Televisa presenta je tamo snimala svoje serije, jer kako legenda kaže, ljudi prirodno upadnu u dramu i haos od lepote ovih reka. Čitavo korito reke Suvaje je divlje i vrišti na Lude Ture da ih posete. Ova prolećna turica je oličenje avanture i ludoturaškog vajba - navlačimo patike za vodu i idemo kroz korito reke sve vreme u predeo koji više ni vukovi ne posećuju.
Kad vidiš koliko ti je vremena potrebno da dođeš do ove reke i šta dobiješ, spada u top 3 letnje kupanjac ture.

Turica nije pogodna za one koji ne žele izazov. Reka je hladnija, tako da je ujedno trening za stopala. Ako su ti ona osetljivija, nije preporučljivo. Svakako ne idemo bosi (mislim možeš), ali za ovu turu su obavezne patike za vodu koje možeš naći u Dekatlonu, Intersportu, pa čak i u Lidlu. Stare/odrpane patike mogu biti odlična alternativa.

Vođa ove turice je Đole.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Mali Vukan i banja Ždrelo

Mali Vukan i banja Ždrelo

Ako možemo za neku turu reći da je bila jedna od najboljih i najlepših u 2022.godini, to je onda ova.

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina je svrstana u TOP 3 najlepša mesta na kojima smo bili do sad. Planina je izazovna i legenda kaže da ćeš biti veoma blizu slovenskim bogovima na ovoj planini.

Malo laganiji kanjon Crne reke

Malo laganiji kanjon Crne reke

Ova tura je samo za posebne i vatreno krštenje mnogima. Nakon što vidiš kanjon Crne reke i takvu divljinu, shvatiš da je odlazak u prirodu postao neophodnost.