Destinacije

Kanjon reke Ljuboviđe

Reka koja nam je dala vajb mora. Nije bila tura iznenađenja, ali smo se svi iznenadili lepotom ovog predela zapadne Srbije i reke Ljuboviđe.

Kondicija
3
/
10
Spretnost
7
/
10
Kanjon reke Ljuboviđe
Kondicija
3
/
10
Spretnost
7
/
10

E vidi ovako, u ovom predelu Srbije se jedan od naših generala krio dugo godina. Toliko je zaboravljen kraj, da retko ko zalazi tamo. Kraj odlikuje sa fenomenalnim vidikovcima, listopadnim šumama i rekom Ljuboviđom. Koji je to kraj? To je Azbukovica, dakle između Valjeva, Ljubovije i reke Drine. Tura je prava letnja i ako će ti nešto pružiti ova tura to je onda vajb mora zbog belog kamena koji je prisutan duž čiste reke.

Pored prirodne lepote, tu nam je i antički Rimski most, koji su logično Rimljani napravili pre dve hiljade godina kako bi prenosili robu sumnjivog porekla i sastava dalje prema Rimu od Carigrada.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Bukulja i Garaško jezero

Bukulja i Garaško jezero

Mesto rođenja najpoznatije kisele vode. Planina Bukulja i Garaško jezero su mesto na koje želiš da se vratiš barem jednom godišnje.

Reka Suvaja

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Ježevac

Ježevac

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.