Destinacije

Reka Gradac

Jedna od najčistijih reka Srbije sa kojom ne možeš da pogrešiš u bilo koje doba godine. Legenda kaže da ovde moraš poneti pištolje na vodu, inače grom udara u čelo.

Kondicija
4
/
10
Spretnost
4
/
10
Reka Gradac
Kondicija
4
/
10
Spretnost
4
/
10

Prva tura februara. Videti predeo sa tirkiznom bojom vode i pod potencijalnim snegom ne zvuči kao loša ideja.

Reka Gradac je inače popularno izletište Valjevčana, proglašena za najčistiju reku Srbije nekolicinu puta. Ova tura je superchill i oličenje avanturizma. Pomažemo jedni drugima da prelazimo preke reke, kroz reku, hladimo se u njoj, skačemo sa lijana kao Tarzan i pre svega uživamo u biseru valjevskog kraja, sa Valjevskim pivom u ruci.

Tura je srednje-lakša i nije puno zahtevna sa aspekta spretnosti. Kretaćemo se kroz vodu onda kada budemo morali (voda do kolena) u navratima i svakako će nas sačekati teren sa čestim usponima i padovima koji neće trajati duže od 5 minuta. Kupanje u reci (krštenje) nije obavezno.

Turicu će voditi Nataša i Branko.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Bukulja i Garaško jezero

Bukulja i Garaško jezero

Mesto rođenja najpoznatije kisele vode. Planina Bukulja i Garaško jezero su mesto na koje želiš da se vratiš barem jednom godišnje.

Reka Suvaja

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Ježevac

Ježevac

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.