Destinacije

Rajac

Legenda kaže da postoje ljudi koji vole planinarenje i neki koji bi to želeli da probaju. Rajac je idealna za to.

Kondicija
4
/
10
Spretnost
3
/
10
Rajac
Kondicija
4
/
10
Spretnost
3
/
10

Planinski predeo Rajac, deo planine Suvobor. Predeo izuzetnih odlika, tako kažu. Heavensmall je ludoturaški prevod na engleski. Ova turica je za početnike savršena i za ljude koji nisu baš u nekoj kondiciji. Sve vreme smo na vidikovcu u kombinaciji sa šumama. Velika verovatnoća da će nas sačekati sneg na vrhu, tako da se bez kliska ne kreće.

Rajac je visoravan sa blagim usponima i padovima. Jedini veći uspon koji imamo jeste na samom početku ture u trajanju od 40 minuta i taj deo podseća na pešačenje uz Dorćol. Nivo spretnosti nije visok. Nakon ture nas čeka grejanje u planinarskom domu gde ćemo moći da prezalogajimo nešto po pre-inflacijskim cenama <3

Ova tura je popunjena.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Bukulja i Garaško jezero

Bukulja i Garaško jezero

Mesto rođenja najpoznatije kisele vode. Planina Bukulja i Garaško jezero su mesto na koje želiš da se vratiš barem jednom godišnje.

Reka Suvaja

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Ježevac

Ježevac

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.