Destinacije

Po leđima dinosaurusa - Rtanj

Ovaj uspon je razlog zašto je planina Rtanj najteža planina za jednodnevni uspon u Srbiji. Tura na kojoj se doživljava energija Rtnja na vanzemaljski način.

Kondicija
8
/
10
Spretnost
7
/
10
Po leđima dinosaurusa - Rtanj
Kondicija
8
/
10
Spretnost
7
/
10

Ova strana Rtnja se zove Sever i spada u najteži uspon u našoj zemlji. Ne ide svako ovom stranom, već samo najjači i oni koji žele ozbiljan izazov. Ako želiš da osetiš energiju i pravu snagu Rtnja, ovo je tura za tebe. Da li će biti lepo? Prelepo. Uzbudljivo? Nisu ovo džabe Lude Ture.

Planirana tura uključuje uspon do vrha koji traje oko 4:30h, prelazi se 900m visinske razlike, s intenzivnim delovima. Nakon dolaska na vrh, sledi spust od 2h nizbrdo preko pešačke staze. Iskustvo će biti lakše za one koji su redovni na planini i u treningu.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Bukulja i Garaško jezero

Bukulja i Garaško jezero

Mesto rođenja najpoznatije kisele vode. Planina Bukulja i Garaško jezero su mesto na koje želiš da se vratiš barem jednom godišnje.

Reka Suvaja

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Ježevac

Ježevac

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.