Destinacije

Nepoznata strana Fruške gore

Vojvođanski breg, kažu. Šta je to 500 mnv, kažu. Potcene je, pa onda zovu GSS jer ne znaju čega sve ima na ovoj planini.

Kondicija
7
/
10
Spretnost
7
/
10
Nepoznata strana Fruške gore
Kondicija
7
/
10
Spretnost
7
/
10

Legendarna Fruška gora. Mesto koje ljudi najviše potcene zbog niske nadmorske visine. Ova planina ima netaknutu prirodu i volimo da joj se vraćamo barem 3 puta godišnje. Ture na Fruškoj su najteže zbog brdovitosti terena. Čas imaš ravnicu, pa onda veliki spust, zatim uzbrdicu i uspon i tako sve vreme. Srećom, Fruškać ima dosta jezera, pa ture kombinujemo sa kupanjem.

Putevi kojima se krećemo su mešavina planinarskih staza i ludoturaških puteva, odnosno istraživačkih gde idemo van planinarskih crveno-belih oznaka.
Fun fact: najviše intervencija od strane GSS-a je izvršeno upravo na ovoj planini. Nisam u fazonu da te zaplašim, nego samo dodatan oprez!

Tura nije preporučena za početnike u planinarenju, međutim, ako si luđi početnik i želiš izazov, ovo je prava stanica.

Vođa ove ture je Đape.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Mali Vukan i banja Ždrelo

Mali Vukan i banja Ždrelo

Ako možemo za neku turu reći da je bila jedna od najboljih i najlepših u 2022.godini, to je onda ova.

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina je svrstana u TOP 3 najlepša mesta na kojima smo bili do sad. Planina je izazovna i legenda kaže da ćeš biti veoma blizu slovenskim bogovima na ovoj planini.

Malo laganiji kanjon Crne reke

Malo laganiji kanjon Crne reke

Ova tura je samo za posebne i vatreno krštenje mnogima. Nakon što vidiš kanjon Crne reke i takvu divljinu, shvatiš da je odlazak u prirodu postao neophodnost.