Destinacije

Jastrebac i njegove reke

Ludi turisti su ovu planinu prozvali srpskom džunglom i do sad jednom od najlepših tura na kojima smo bili.

Kondicija
7
/
10
Spretnost
9
/
10
Jastrebac i njegove reke
Kondicija
7
/
10
Spretnost
9
/
10

Srpska džungla. Planina koja nas je najviše iznenadila. Nema potrebe da skrećeš sa puta da bi nešto istražio, jer je sve već tu.

21. maja smo po prvi put posetili i bili u fazonu "ovde moramo opet". Ovu turu smo prozvali Svegetinom, jer ima svega! Očekuj reke, potoke, vodopade, šumu, brutalne vidikovce i zadovoljstvo roditelja jer ne blejiš u kraju, već u divljini centralne Srbije. Nazvali smo je srpskom džunglom i do sad jednom od najlepših tura na kojima smo bili. Zanimljivo je da je Tito voleo ovde da svraća. Jasno nam je bilo posle prve ture zašto je to radio.

Tura je generalno teža i ocenjujemo je sa 7/10, dok je spretnost 9/10 jer idemo po prvi put u potragu za skrivenim vodopadima na ovoj planini putem reka.
Turica nije za početnike.

Biće neophodne patike za vodu.

Vođa ove turice je Đole.
Turica popunjena.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Mali Vukan i banja Ždrelo

Mali Vukan i banja Ždrelo

Ako možemo za neku turu reći da je bila jedna od najboljih i najlepših u 2022.godini, to je onda ova.

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina je svrstana u TOP 3 najlepša mesta na kojima smo bili do sad. Planina je izazovna i legenda kaže da ćeš biti veoma blizu slovenskim bogovima na ovoj planini.

Kanjon Crne reke

Kanjon Crne reke

Ova tura je samo za posebne i vatreno krštenje mnogima. Nakon što vidiš kanjon Crne reke i takvu divljinu, shvatiš da je odlazak u prirodu postao neophodnost.