Destinacije

Jastrebac

Ludi turisti su ovu planinu prozvali srpskom džunglom i do sad jednom od najlepših tura na kojima smo bili.

Kondicija
7
/
10
Spretnost
6
/
10
Jastrebac
Kondicija
7
/
10
Spretnost
6
/
10

Srpska džungla. Planina koja nas je najviše iznenadila. Nema potrebe da skrećeš sa puta da bi nešto istražio, jer je sve već tu.

21. maja smo po prvi put posetili i bili u fazonu "ovde moramo opet". Ovu turu smo prozvali Svegetinom, jer ima svega! Očekuj reke, potoke, vodopade, šumu, brutalne vidikovce i zadovoljstvo roditelja jer ne blejiš u kraju, već u divljini centralne Srbije. Nazvali smo je srpskom džunglom i do sad jednom od najlepših tura na kojima smo bili. Zanimljivo je da je Tito voleo ovde da svraća. Jasno nam je bilo posle prve ture zašto je to radio.

Tura je generalno teža i ocenjujemo je sa 7/10. U nekim delovima ture su teži usponi, a poslednjih dva sata ture je spust kroz džunglu i visoku travu, preko reka i potoka, dok kolena klecaju i mole za milost. Baš na tom spustu spretnost raste do 8/10.
Ako redovno treniraš i često si na planini, tura će ti biti lakša.

Oba termina su popunjena!

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Bukulja i Garaško jezero

Bukulja i Garaško jezero

Mesto rođenja najpoznatije kisele vode. Planina Bukulja i Garaško jezero su mesto na koje želiš da se vratiš barem jednom godišnje.

Reka Suvaja

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Ježevac

Ježevac

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.