Destinacije

Deliblato - od istoka do zapada

U Deliblatskoj peščari sa kompasem kao jedinom smernicom na turi. Legenda kaže da ćeš se najbolje upoznati sa mestom ukoliko se krećeš putevima divljih.

Kondicija
4
/
10
Spretnost
5
/
10
Deliblato - od istoka do zapada
Kondicija
4
/
10
Spretnost
5
/
10

Krećemo sa istočne strane peščare i završavamo na zapadnoj. Kako ćemo doći do te strane pitaj Boga. Kompas će nam biti jedina smernica i istraživaćemo divlje predele peščare tako da je tura za one koji žele da se izgube duboko u prirodi. Uglavnom, minibus nas čeka na drugom kraju i sam vozač se nada da ćemo doći u jednom komadu.

Ova tura je moguća samo zimi dok je vegetacija u hibernaciji.

Tokom ture nas očekuju blagi usponi i padovi koji neće trajati duže od 2 minuta. Idealna je za početnike i sve koji žele da dožive duh Ludih Tura. Teren će u nekim trenucima biti teži za prolazak jer se ne krećemo stazama. Pri završetku ture, ukoliko bude radio šumarski dom svratićemo na ručak, ako ne, završićemo u nekoj obližnjoj krčmici.

Popunjeno.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina je svrstana u TOP 3 najlepša mesta na kojima smo bili do sad. Planina je izazovna i legenda kaže da ćeš biti veoma blizu slovenskim bogovima na ovoj planini.

Veliki Rzav

Veliki Rzav

Ovo je najlepša i najčistija reka Srbije koju su Lude Ture posetile do sad. Najpribližnije egzotici što naša zemlja ima da ponudi.

Malo laganiji kanjon Crne reke

Malo laganiji kanjon Crne reke

Ova tura je samo za posebne i vatreno krštenje mnogima. Nakon što vidiš kanjon Crne reke i takvu divljinu, shvatiš da je odlazak u prirodu postao neophodnost.