Destinacije

Deliblato - od istoka do zapada

U Deliblatskoj peščari sa kompasem kao jedinom smernicom na turi. Legenda kaže da ćeš se najbolje upoznati sa mestom ukoliko se krećeš putevima divljih.

Kondicija
4
/
10
Spretnost
5
/
10
Deliblato - od istoka do zapada
Kondicija
4
/
10
Spretnost
5
/
10

Krećemo sa istočne strane peščare i završavamo na zapadnoj. Kako ćemo doći do te strane pitaj Boga. Kompas će nam biti jedina smernica i istraživaćemo divlje predele peščare tako da je tura za one koji žele da se izgube duboko u prirodi. Uglavnom, minibus nas čeka na drugom kraju i sam vozač se nada da ćemo doći u jednom komadu.

Ova tura je moguća samo zimi dok je vegetacija u hibernaciji.

Tokom ture nas očekuju blagi usponi i padovi koji neće trajati duže od 2 minuta. Idealna je za početnike i sve koji žele da dožive duh Ludih Tura. Teren će u nekim trenucima biti teži za prolazak jer se ne krećemo stazama. Pri završetku ture, ukoliko bude radio šumarski dom svratićemo na ručak, ako ne, završićemo u nekoj obližnjoj krčmici.

Popunjeno.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Bukulja i Garaško jezero

Bukulja i Garaško jezero

Mesto rođenja najpoznatije kisele vode. Planina Bukulja i Garaško jezero su mesto na koje želiš da se vratiš barem jednom godišnje.

Reka Suvaja

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Ježevac

Ježevac

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.