Destinacije

Beljanica

Gde magija istočne Srbije počinje. Svaka serija ima svoju uvodnu špicu, ovaj kraj Srbije ima svoju i počinje sa planinom Beljanicom.

Kondicija
10
/
10
Spretnost
5
/
10
Beljanica
Kondicija
10
/
10
Spretnost
5
/
10

Lude Ture zalaze dublje u istočnu Srbiju. Mnoga mesta nismo posetili u ovom kraju, ne zbog toga što ne želimo, već jer je potrebno dugo vremena stići do njih. Idemo ciljano da se izgubimo jer legenda kaže da Beljanica ima neizmerne mogućnosti za to. Na njoj možemo pronaći isto neke druge ludoturaše koji su se izgubili dok su pokušavali da pronađu put do najlepšeg vidikovca, ili one koji su se zaglavili u gustoj šumi koja se rasprostire na kilometre.

Čeka nas uspon od trajanja 3h minimum. Zatim spust drugim putem jer pravimo krug. Prelazimo visinsku razliku od hiljadu mnv. Očekuj težinu i uspon sličan Rtanju. Ako redovno treniraš i ideš često na planinu, ova tura će ti biti lakša.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Bukulja i Garaško jezero

Bukulja i Garaško jezero

Mesto rođenja najpoznatije kisele vode. Planina Bukulja i Garaško jezero su mesto na koje želiš da se vratiš barem jednom godišnje.

Reka Suvaja

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Ježevac

Ježevac

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.