Destinacije

Beljanica i orijentiring

Gde magija istočne Srbije počinje. Svaka serija ima svoju uvodnu špicu, ovaj kraj Srbije ima svoju i počinje sa planinom Beljanicom.

Kondicija
9
/
10
Spretnost
4
/
10
Beljanica i orijentiring
Kondicija
9
/
10
Spretnost
4
/
10

Lude Ture zalaze dublje u istočnu Srbiju. Mnoga mesta nismo posetili u ovom kraju, ne zbog toga što ne želimo, već jer je potrebno dugo vremena stići do njih. Idemo ciljano da se izgubimo jer legenda kaže da Beljanica ima neizmerne mogućnosti za to. Na njoj možemo pronaći isto neke druge ludoturaše koji su se izgubili dok su pokušavali da pronađu put do najlepšeg vidikovca, ili one koji su se zaglavili u gustoj šumi koja se rasprostire kilometrima.

Čeka nas uspon od trajanja 3h minimum. Zatim spust od isto toliko, ali drugim putem. Prelazimo visinsku razliku od hiljadu mnv. Očekuj težinu i uspon sličan Severu Rtanja. Ako redovno treniraš i ideš često na planinu, ova tura će ti biti lakša. Na ovoj turici ćemo učiti orijentiring i kako se snalaziti u prostoru kad aplikacije zakažu.

Vođa ove turice će biti Đole.

Turica popunjena.

Sledeći polasci

Trenutno nemamo planove za naredne ture.

Izdvojene destinacije

Mali Vukan i banja Ždrelo

Mali Vukan i banja Ždrelo

Ako možemo za neku turu reći da je bila jedna od najboljih i najlepših u 2022.godini, to je onda ova.

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina i Gospodari Prstenova

Suva planina je svrstana u TOP 3 najlepša mesta na kojima smo bili do sad. Planina je izazovna i legenda kaže da ćeš biti veoma blizu slovenskim bogovima na ovoj planini.

Malo laganiji kanjon Crne reke

Malo laganiji kanjon Crne reke

Ova tura je samo za posebne i vatreno krštenje mnogima. Nakon što vidiš kanjon Crne reke i takvu divljinu, shvatiš da je odlazak u prirodu postao neophodnost.