Destinacije

2000 godina u jednom danu - Kosmaj

Od Rimskog carstva do SFRJ, za jedan dan. Kosmaj je potcenjeno kulturno i prirodno bogatstvo Srbije koje se nalazi na manje od sat vremena od prestonice.

Kondicija
4
/
10
Spretnost
4
/
10
2000 godina u jednom danu - Kosmaj
Kondicija
4
/
10
Spretnost
4
/
10

Planina Kosmaj spada u niže planine u Srbiji. Međutim, ova planina poseduje tajne stare boga oca. Pre Rimskog carstva se koristila za iskopavanje ruda i religijskih zbivanja kako u doba Rimljana, starih Slovena, pa i pravoslavaca. Tokom Velikih ratova je bila poprište bitaka i odbrane od okupatora. Danas mesto odmora i predaha od gradskog života.

Sve nabrojane epohe ćemo doživeti u jednom danu, a što je najbitnije, turica neće biti kondiciono, pa ni sa aspekta spretnosti puno zahtevna.
Ako ne treniraš uopšte, biće ti čak i 6/10, ako si redovan u treninzima biće ti i lakša od 4/10.


Vođa ove turice je Đole.

Sledeći polasci

Izdvojene destinacije

Bukulja i Garaško jezero

Bukulja i Garaško jezero

Mesto rođenja najpoznatije kisele vode. Planina Bukulja i Garaško jezero su mesto na koje želiš da se vratiš barem jednom godišnje.

Reka Suvaja

Reka Suvaja

Reka Suvaja, koja teče kanjonom vukova. Nemaš puno vremena da se kupaš i istražuješ ovu reku, jer presuši već sredinom leta. Svrstavamo je u TOP Tri kupanjac letnje ture.

Ježevac

Ježevac

Postoje četiri stadijuma vajba na ovom delu Homoljskih planina - šuma, vidikovac, kupanjac i pećina. Zimska i letnja varijanta ove planine se moraju doživeti.